Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Vasatokka

Vasatokka on nuoriso-ja luontomatkailukeskus vain 10 kilometrin etäisyydellä Inarin kirkonkylästä. Olemme auki ympäri vuoden. Tarjoamme ryhmille mukavaa majoitusta ja ravintoa sekä ympäröivään kauniiseen luontoon ja rikkaaseen saamelaiskulttuuriin liittyviä ohjelmia. Perheet ja yksittäiset matkailijat löytävät Vasatokasta oivan pohjoisen tukikohdan. Tulehan sinäkin ja ihastu!

Vasatokka on entinen Riutulan lastenkoti. Se muistetaan Operaatio Kulkusista, jolloin amerikkalaiset lentäjät toivat joululahjoja lastenkodin asukkaille. Vuodesta 1994 alkaen tilat ovat olleet nuorisokeskuksen käytössä, ja vuoden 2004 alusta alkaen toiminnasta on vastannut Nuoriso- ja Luontomatkailukeskus Inari Oy.

Toiminnassamme noudatamme nuorisolakia, jonka tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Tavoitteen toteuttamisessa lähtökohtina ovat yhteisöllisyys, yhteisvastuu, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, monikulttuurisuus ja kansainvälisyys, terveet elämäntavat sekä ympäristön ja elämän kunnioittaminen.

Järjestämme Vasatokassa muun muassa leirikouluja, kansanvälisiä leirejä, ryhmäytyspäiviä, luontoleirejä, pienimuotoisia kokouksia ja juhlia. Käyttämällä nuorisokeskuksen palveluja voi tukea lasten ja nuorten hyväksi tehtävää työtä. 
                                                                                                                          


                             

 

 

Ajankohtaista

  • 30.10.2017
    Tapahtumapaikka on vaihtunut! Ensi torstain, 2.11. seminaari pidetään Vasatokassa aiemmasta ilmoituksesta poiketen. Aikataulu ja ohjelma pysyy samana...
    Lue lisää »
  • 10.10.2017
    Ovttas- Yhdessä 2017 Saamelaiskulttuurikeskus Sajos 2.11.2017 Klo. 10.30 Kahvit Klo. 11.00 Seminaarin avaussanat Päivän aikataulu, Mika Suomaa Klo. ...
    Lue lisää »